OTIŠAO I DUJE – Bajrušović nije više igrač Novog vremena Apfela

OTIŠAO I DUJE – Bajrušović nije više igrač Novog vremena Apfela
Nakon Igora Osredkara i Duje Bajrušović napustio je momčad makarskog Novog vremena Apfela, a time je završilo jedno izuzetno uspješno razdoblje kluba.

U ljeto 2013. godine nakon ispadanja Splita u 2. HMNL-Jug Duje se dogovorio sa svojim kapetanom, a tada trenerom Novog vremena Osibovom, o nastavku karijere u Makarskoj. Mijo Pašalić prepoznao je o kakvom se klasnom igraču radi i nije propustio odobriti ovaj transfer. Nakon obiteljske tragedije Duje je za Makarane debitirao 20. studenoga 2013. u kup utakmici protiv tadašnjeg drugoligaša Crnice.

Nakon 10 minuta igre Duje postiže svoj prvi pogodak, ruke podignute u nebo, podignute prema svom anđelu spojile su ga sa navijačima na tribinama od kojih malo kojem nije došla suza u oko.

Nedugo potom u klub dolazi i Igor Osredkar, a ta dva igrača obilježila su period od sedam godina futsala pod Biokovom. U njihovoj prvoj zajedničkoj sezoni Novo vrijeme Apfel igra u polufinalu kupa i prvenstva. Iduća, 2018. donosi prvi naslov Novom vremenu, a Bajrušović je odigrao doigravanje karijere. Posebno je bio dobro igrao u finalnoj seriji protiv Splita kada je u 3 utakmice postigao 7 pogodaka i bio najzaslužniji za povijesnu titulu makarskog kluba. Bajrušević je te godine bio proglašen za najboljeg futsal igrača Hrvatske te bio izabran za najboljeg sportaša Makarske. Liga prvaka, plasman u Elitnu rundu natjecanja donio je odlazak Novog vremena Apfela u Lisabon, a kako Bajrušović ne putuje avionom zajedno s Marinkom Baturom 6 000 kilometara se vozio kombinirano (osobni automobil, vlak, autobus) kako bi igrao u Portugalu. Sedam sezona, 5 finala i 2 naslova prvaka, i 195 utakmica zauvijek su ga vezala s Novim vremenom Apfelom.

U klubu su se nadali da će odigrati zajedno s Osredkarom i 200 utakmica , ali se to ipak nije dogodilo. Bajrušević koji je ostavio neizbrisiv trag u makarskom futsalu jednom prilikom je kazao: – Ja sam dite splitskih ulica, ali su me ovi ljudi u Makarskoj prihvatili kao svog sina.

I što još na kraju reći, osim: – Velika hvala i puno sreće u životu.

 

J. Kovačević/arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh