TRIATLON – Andrej Vištica treći na Europskom natjecanju

TRIATLON – Andrej Vištica treći na Europskom natjecanju
Triatlon je izrazito moderan i jedan od najbrže rastućih sportova današnjice, a sastoji se od 3 discipline, plivanje, vožnja bicikla i trčanje. Poredak disciplina uvijek je isti, samo su različite udaljenosti. Od svojih početaka triatlon svakim danom privlači sve više poklonika, te je danas jedan od najbrže rastućih svjetskih sportova. Ta se spektakularnost može pripisati činjenici da je triatlon sport za ljude svih dobnih skupina, svih raznih sportskih pripremljenosti, ne poznaje spolne granice i uključuje ljude iz svih razina društva. Triatlon je uistinu za svakoga i nudi jako puno za sve one koji se odluče pokrenuti i promijeniti svoj način života.

Najbolji hrvatski triatlonac Makaranin Andrej Vištica osvojio je 3. mjesto na najkvalitetnijem Europskom natjecanju u Ironman kategoriji na poznatoj stazi Embrunman (Le Myuthe – Francuska). Među 950 prijavljenih natjecatelja, od kojih je svega 664 završilo tu legendarnu utrku.

Andrej je imao rezultat od 9,28,37, skoro 10 minuta iza pobjednika Francuza Leona Chevaliera. Ovaj makarski samozatajni i nevjerojatni sportaš, ujedno je i trener mladim triatloncima u Dalmaciji i Hrvatskoj, ne posustaje u ostvarivanju vrhunskih rezultata, a za nekoliko desetaka sekundi, skoro je sam oborio uspon na Sv. Juru kojeg drži Slovenac Jan Božić. A sve to postiže uz logistiku Ante Vodanovića.

Jakov Kovačević

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh