BUDIMO OPREZNI – Na makarskom području najviši indeks opasnosti od požara!

BUDIMO OPREZNI – Na makarskom području najviši indeks opasnosti od požara!
Zbog visokih temperatura koje prati dulje sušno razdoblje indeks opasnosti od požara za Grad Makarsku je vrlo velik pa se svi građani i turisti pozivaju na pojačan oprez.

Ovim putem Grad Makarska apelira na pridržavanje općih mjera za sprečavanje izbijanja požara, a posebno na zabranu paljenja bilo kakve vatre na otvorenom zbog čega pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Makarska i DVD-a u posljednje vrijeme imaju učestale intervencije.

Grad Makarska također apelira na građane da svoje automobile ne ostavljaju parkirane na državnoj cesti D-8 na predjelu Volicija jer nepropisnim parkiranjem otežavaju pristup vatrogasnim vozilima u trenucima kada je opasnost od izbijanja požara na najvišem stupnju te ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu.

Intervencija Odsjeka komunalnog i prometnog redarstva izazvala je proteklih dana i reakcije građana koji se bune na ispisivanje kazni vozačima te od Grada traže da na spomenutom dijelu državne ceste postave prepreke  koje će onemogućiti parkiranje. Vezano za prijedloge o postavljanju prepreka, ovim putem moramo pojasniti da se radi o državnoj cesti D-8 kojom upravljaju Hrvatske ceste d.o.o. i na kojoj Grad Makarska nema nadležnost za postupanje već isključivo Hrvatske ceste.

Dok Hrvatske ceste ne odluče o daljnjem postupanju apeliramo na građane da poštuju važeća pravila.

www.makarska.hr

www

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh