ŠKOLU PLIVANJA MAKARSKOG CRVENOG KRIŽA ZAVRŠILO 50 DJECE – Pomoć u programu dogodine dat će i Grad

ŠKOLU PLIVANJA MAKARSKOG CRVENOG KRIŽA ZAVRŠILO 50 DJECE – Pomoć u programu dogodine dat će i Grad
Nakon prvog kruga Škole plivanja – obuke za neplivače makarskog Crvenog križa u srpnju i završila je i kolovoška edukaciju u moru.

- Obuku za neplivače je prošlo 40 djece, a uz grupu korektivnog plivanja za djecu sa problemom kralježnice – posture, u našem programu je sudjelovalo ukupno 50 djece, koju je za našu organizaciju vodio naš prof. Matko Milunović. Jako smo zadovoljni jer smo ispunili naš cilj. Učiniti smo našu djecu sigurnima u vodenom okruženju što je glavna motivacija organiziranja obuke za neplivače u sklopu nacionalnog projekta’Sigurnost na vodi’ Hrvatskog Crvenog križa, ističe Gloryan Grabner - ravnatelj makarskog Crvenog križa.

Ističe nadalje: – Ove godine, Crveni križ Splitsko-dalmatinske županije čelu s ravnateljem Joškom Metličićem, je subvencionirao sve naše aktivnosti, na čemu im ovim putem posebno zahvaljujemo, jer smo na taj način i ovog puta izveli cjelokupni program potpuno besplatno za svu našu djecu. Rad na povećanju sigurnosti djece će i dalje biti u fokusu organizacije, a na tom putu će se uključiti i naš grad.

Kao i na završetku prvog ciklusa, tako i na kraju drugog pridružio se makarski gradonačelnik Zoran Paunović, koji je koji je prepoznao i pohvalio rad Crvenog križa, te obećao jače uključenje grada po pitanju povećanja sigurnosti kako naše djece tako i svih kupaća na makarskoj plaži.

Nakon završene škole, djeca su zasluženo primila Diplome te prigodnu majicu Škole plivanja da ih podsjeti na naučeno i vrijeme u kojem su stekli i nova prijateljstva.

 

J. Morović/Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh