MAKARSKA VEĆ OSAM GODINA SIGURNA JAZZ LUKA – Nakon izvrsnog Ante Gelo benda počele pripreme za deveto izdanje Makarska Jazz festivala

MAKARSKA VEĆ OSAM GODINA SIGURNA JAZZ LUKA – Nakon izvrsnog Ante Gelo benda počele pripreme za deveto izdanje Makarska Jazz festivala
Osmo ljeto zaredom u drugoj polovici kolovoza Makarska je grad u kojem se uz ljetne gušte nudi i onaj veliki, glazbeni. U gradu se bio usidrio na tri dana, već tradicionalno, Makarska Jazz festival, a završio je koncertom Ante Gelo benda na Spomeniku na Glavici.

Bio je to pravi krešendo Festivala je Ante Gelo, vrhunski hrvatski gitarist, kompozitor i aranžer, uvijek sa svojim bendom daje sve od sebe da svoju glazbenu emociju do kraja daruje publici.

I polako se slažu dojmovi osmog izdanja Festivala koji je krenuo 2014. na inicijativu udruge Adria, a pod vodstvom umjetničkog direktora Ante Gela, stasa u prepoznatljiv glazbeni užitak koji ima sve više poklonika, ne samo iz Makarske.

Svih prethodnih godina Festival je imao međunarodni značaj, ovog ljeta, iznijele su ga hrvatski jazz snage, a i nova lokacija Spomenik na Glavici, pokazala se punim pogotkom. Tako, poštujući epidemiološke mjere, veliki glazbeni događaj nije izostao, dapače, publika je tri dana uživala u vrhunskim izvedbama na otvorenom.

 

J. Morović/Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh