VISOK DATUM I TURISTIČKA POPUNJENOST – U Makarskoj popunjeno više od 13 tisuća postelja, Poljaci i Nijemci ‘iznijeli’ sezonu

VISOK DATUM I TURISTIČKA POPUNJENOST – U Makarskoj popunjeno više od 13 tisuća postelja, Poljaci i Nijemci ‘iznijeli’ sezonu
Iako se vrhuncem sezone do sada držala sredina kolovoza turističke brojke ovog ljeta pokazuju na drugačiji trend.

Sve sumnje kako se od turističke sezone malo očekuje odavno su pale u vodu. Jer, koncem ovog mjeseca u Makarskoj se odmara više od 13 tisuća gostiju, što je manje od nepunih dvadeset posto s rado usporedivom ‘normalnom’ 2019., govore podaci makarske Turističke zajednice.

Najveći smještajni potencijal Makarske je privatni smještaj, a u njemu je popunjeno više od 9 tisuća kreveta. I hotelijeri imaju razloga za zadovoljstvo jer ugošćuju gotovo 3 tisuće turista.

Oko 300 gostiju u kampovima govori da je i ovaj vid smještaja sve više tražen.

Poljaci i Nijemci su i dalje turisti koji svoje ljetovanje ne mogu zamisliti bez makarskih plaža. Za njima slijede gosti s češkim i BiH putovnicama, a koji ipak nešto zaostaju u statistici u usporedbi s dobrom turističkom godinom.

Zanimljivo je da je Austrijanaca više nego prije dvije godine, a sve više se na gradskim ulicama čuje portugalski jezik, ali ne i talijanski koji je do sada obilježavao kolovoz.

 

 

J.M./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh