POPUŠTANJE MJERA – Nakon deset mjeseci kava se može popiti i u zatvorenim dijelovima makarskih kafića

POPUŠTANJE MJERA – Nakon deset mjeseci kava se može popiti i u zatvorenim dijelovima makarskih kafića
Od danas i makarski kafići širom otvaraju vrata svojih unutarnjih prostora koji su bili zatvoreni deset mjeseci, a radi pridržavanja epidemioloških mjera.

Pri tome HZJZ je izdao upute za rad zatvorenih dijelova kafića.

Broj posjetitelja je ograničen tako da za svakog gosta bude omogućeno četiri m2 prostora. Obavijest o maksimalnom broju posjetitelja unutar zatvorenog dijela prostora mora biti jasno istaknuta na ulazu u objekt. Također, na ulazu treba biti jasno istaknuta obavijest o obvezi održavanja razmaka od minimalno 1,5 metra između posjetitelja te između posjetitelja i osoblja. Stolovi trebaju biti raspoređeni tako da se održi fizički razmak među različitim skupinama gostiju od 1,5 metara. Za stolovima mogu sjediti organizirane skupine gostiju pri čemu među pojedinim skupinama gostiju u objektu razmak mora biti najmanje 1,5 metara.

Svima treba stalno biti na raspolaganju dezinfekcijsko sredstvo kojim će periodički dezinficirati ruke svakako prije usluživanja gostiju. Nakon odlaska svake skupine gostiju potrebno je prebrisati dezinficijensom stol, odnosno ukloniti stolnjake.

Zabranjuje se usluživanje grickalica u zdjelicama po stolovima, na stolovima se ne ostavljaju posudice za sol/papar/ulje/ocat/druge začine već se donose nove, prethodno oprane ili dezinficirane posudice za svaku skupinu novih gostiju. Moguće je usluživanje isključivo gostiju za stolovima sa sjedećim mjestima. Stajaća mjesta u zatvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata nisu dopuštena.

Obvezuje se nošenje maski za lice za zaposlenike. U zatvorenim prostorima obvezuje se nošenje maski za lice za goste pri dolasku i odlasku iz prostora te pri odlasku na toalet, tj. sve dok ne sjede za svojim stolovima.

Općenita preporuka za unutarnje prostore je prozračivanje otvaranjem prozora, a manje korištenjem ventilacijskih sustava.

 

J.M./arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh