MAKARSKE OSNOVNE ŠKOLE UREĐENE I OPREMLJENIJE SPREMNE ZA POČETAK NASTAVE 6. RUJNA – U klupama 1184 učenika

MAKARSKE OSNOVNE ŠKOLE UREĐENE I OPREMLJENIJE SPREMNE ZA POČETAK NASTAVE 6. RUJNA – U klupama 1184 učenika
Školsko zvono u makarskim osnovnim školama je mirovalo tijekom ljetnih praznika, ali u učionicama se radilo naveliko. Sada je sve spremno za početak nastave 6. rujna u 8 sati u OŠ Stjepana Ivičevića i OŠ o. Petra Perice.

- Puno se učinilo u prethodna dva mjeseca kako bi naših 687 učenika, 79 je prvašića, imali što kvalitetniju nastavu. Sve učionice su obojane i klimatizirane te opremljene s projektorima i panel pločama. Uredili smo dvije učionice za robotiku i informatiku, a riječ je o zajedničkom projektu Grada Makarske i Udruge Robofurua iz Kaštela. Nastava počinje u ponedjeljak u 8 sati, a za učenike prvih razreda tradicionalno pripremamo svečanu dobrodošlicu u 11 sati – doznajemo od Marice Gržić, ravnateljice OŠ Stjepana Ivičevića.

U OŠ o. Petra Perice tijekom srpnja i kolovoza su bile pune ruke posla. Renata Gudelj, ravnateljica, ističe da su promijenjeni otvori, lakiran parket, promijenjen dio školskog namještaja, a popunjena je didaktička i informatička oprema.

OŠ o. Petra Perice će pohađati 497 učenika, a 59 djece će prvi put sjesti u školske klupe.

- Školski sat je vraćen na 45 minuta, a ove školske godine je za više razrede nastava djelomično kabinetska, što znači da će učenici biti stacionirani u svojim razredima, a predmetno će gradivo slušati u kabinetima. Prva smjena je u 8 sati, druga u 14 sati, a prvi i drugi razredi kreću od 11 sati, kada je i mala svečanost za naše prvaše – najavljuje Gudelj.

 

 

J.M./arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh