VRHUNSKA PROMOCIJA HRVATSKE – ‘CRO Race’ prolazi kroz Makarsku 30. rujna

VRHUNSKA PROMOCIJA HRVATSKE – ‘CRO Race’ prolazi kroz Makarsku 30. rujna
Šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke „CRO Race“ održat će se od 28. rujna do 3. listopada ove godine, a nastupit će dvadesetak profesionalnih momčadi Europe, Azije, Amerike i Australije, objavili su organizatori.

Nakon što je prošle godine utrka morala biti otkazana zbog pandemije koronavirusa, ove godine tradicija se nastavlja započeta 2015. godine, a kroz šest etapa pred natjecateljima će biti više od 1000 kilometara i to kroz 13 različitih hrvatskih županija. Uz neke već poznate destinacije, ove godine će startove i ciljeve etapa ugostiti novi gradovi. Kao sve utrke od 2016. i nadalje, i ovogodišnje izdanje započet će u Osijeku, a završiti u Zagrebu. Jedino je prvo izdanje krenulo iz Makarske, a uz vrhunska sportska uzbuđenja i zvučna biciklistička imena ovo je jedinstveni projekt koji promovira Hrvatsku u više od 190 zemalja svijeta.

- Ne čudi što utrku „CRO Race“ zovu najljepšom razglednicom Hrvatske jer mi cijelu našu zemlju tijekom tih šest dana prikazujemo iz zraka i pretvaramo u jedinstvenu sportsku arenu – kazao je Vladimir Miholjević, bivši hrvatski biciklist i direktor tvrtke Top Sport Events koja je uspješno organizirala svih prethodnih pet izdanja utrka kroz Hrvatsku. Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radio televizija, izravni prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata (Europa, Azija, Sjeverna i Južna Amerika, Afrika, Australija).

Kako utrka ima visoki rang 2,1 u kalendaru Međunarodnog biciklističkog saveza, ovogodišnja lista momčadi koji dolaze u Hrvatsku je impresivna. Tako će se na startu naći četiri „World Tour“ ekipe Jumbo Visima, Bike ehchange, Israel Start- UpNational i Bahrain victobio.

Raspored etapa

28. rujna 1. etapa: Osijek – Varaždin (237 km.).

29. rujna 2. etapa: Slunj – Otočac (187 km.)

30. rujna 3. etapa: Primošten – Makarska (167 km.)

1. listopada 4. etapa: Zadar – Crikvenica (197 km.)

2. listopada 5. etapa: Rabac/Labin – Opatija (137,5 km.)

3. listopada 6. etapa: Samobor – Zagreb (156,5 km.)

 

J. K./arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh