MAKARSKA RIVIJERA I PRIJATELJI SRCEM ZA PETRINJU – Izgradili su prvu kuću nakon potresa obitelji Boltužić i uručili ključeve

MAKARSKA RIVIJERA I PRIJATELJI SRCEM ZA PETRINJU – Izgradili su prvu kuću nakon potresa obitelji Boltužić i uručili ključeve
Inicijativa “Makarska rivijera i prijatelji -Srcem za Petrinju” ispunila je obećanje i obitelji Boltužić predala ključeve iz temelja obnovljene kuće.

U ime Inicijative Makarska rivijera i prijatelji na svečanosti uručenja ključeva nazočne je pozdravio Mijo Pašalić, vlasnik tvrtke Apfel, a ključeve predao Jovica Šegan, voditelj i koordinator akcije na terenu. Obitelji Boltužić Josko Šarić Škaro i Matko Topić uručili su, umjetničku sliku s motivima Makarske i drugu sliku – plakat sa srcima koji simbolizira donatore.
Osam mjeseci nakon razornog potresa obitelj Boltužić ima novi dom od 218 četvornih metara na mjestu stare i potresom oštećene kuće. Vrijednost ove investicije u novcu je 1.400.000 kn, ali je ona puno više od materijalnog ulaganja. Pokazala je široko srce naših ljudi i spremnost u pomaganju drugima u potrebi. Ovo je prva obnovljena kuća na potresom pogođenom području i na njoj se zavijorila zastava Grada Makarske.

Podsjetimo, rušenje ove oštećene kuće počelo je u travnju 2021., a radovi izgradnje nove završeni su u kolovozu 2021. Sudjelovalo je 75 tvrtki i obrta donatora i više od 150 privatnih osoba.

Organizatori zahvaljuju svima koji su podržali Inicijativu, jer samo zajedno možemo biti dio prekrasnih priča.

- Inicijativi “Srcem za Petrinju” odazvali su se brojni građani i poduzetnici. Pregledom nadležnih službi, kuća obitelji Boltužić je nakon razornog potresa dobila crvenu naljepnicu te je kao takva bila opasna za život. Makarski su poduzetnici, sudjelovali u prijavi štete na nastaloj kući, prikupljanju dokumentacije, izradi projekta rušenja, kao i glavnih projekata potrebnih za izgradnju. Kompletna projektna dokumentacija je izrađena kao donacija projektanata različitih struka uključenih u cjeloviti projekt. Poštivanjem svih zakonskih normi, u prvim danima travnja su započeti radovi, prvo na uklanjanju starog objekta i čišćenju same parcele, a potom i početak izgradnje nove kuće koja je sada useljiva – podsjetio je Mijo Pašalić koji je zajedno s Joskom Šarićem Škarom i Jovicom Šeganom pokrenuo ovaj iznimno plemenit i vrijedan projekt, a kojem su se odazvali brojni pojedinci, tvrtke, ustanove i institucije s područja Makarskog primorja.

 

J.Glučina / foto „Makarska rivijera i prijatelji”

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh