ODLIČAN ODAZIV NA ZELENU ČISTKU U MAKRU: Prikupljeno preko 3000 kg otpada i zasađene sadnice lovor višnje

ODLIČAN ODAZIV NA ZELENU ČISTKU U MAKRU: Prikupljeno preko 3000 kg otpada i zasađene sadnice lovor višnje
Ekološkom akcijom čišćenja zaseoka Makra Grad Makarska pridružio se svjetskoj akciji World Cleanup day! 2021 u kojoj je pedesetak volontera danas prikupilo 5.500 kg otpada, glomaznog otpada i raslinja. U samo dva sata prikupljeno je 3180 kg glomaznog otpada, posječene grane koje su predstavljale opasnost za prolaznike i promet te posađeno 20 sadnica lovor višnje.

U akciji čišćenja sudjelovali su Makarski komunalac d.o.o., članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva grada Makarske, Javne vatrogasne postrojbe Grada Makarske, Udruge “Sunce”, Pogona HEP Makarska, makarske ispostave Hrvatskih šuma, Boćarskog kluba Kingtrade, PŠRD-a Arbun, stanovnici Makra i drugi volonteri. Posebno zahvaljujemo članovima Moto kluba “Sv. Jure” koji su cijelo jutro pripremali čobanac za sudionike akcije te Ivanu Andrijaševiću i Marinu Katiću koji su pomogli u organizaciji.

Grad Makarska ovim putem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji i na taj način dali svoj doprinos podizanju svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom, očuvanja prirode i čistog okoliša.

www.makarska.hr

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh