GRADONAČELNIK PAUNOVIĆ SMIJENIO ZELIĆA – Mate Letica član Upravnog vijeća GSC Makarska

GRADONAČELNIK PAUNOVIĆ SMIJENIO ZELIĆA – Mate Letica član Upravnog vijeća GSC Makarska
U Upravnom vijeću Gradskog sportskog centra Makarska više ne sjedi Stjepan Zelić. Umjesto njega član Upravnog vijeća GSC Makarska je Mate Letica, odluka je gradonačelnika Zorana Paunovića.

- Zapanjujući je broj pritužbi koje mi pristižu zbog nereda, neučinkovitog vodstva i organizacije Gradskog sportskog centra. Kad sam krenuo u kampanju i kad sam preuzeo odgovornu funkciju gradonačelnika Makarske, napravio sam to čista obraza i mirna srca iskreno vjerujući da naš grad može biti drugačiji. Nažalost, nivo zakulisnih igara i političke trgovine u našem gradu nije iznenađujući, ali je nevjerojatan u jednom uređenom društvu kakvom težimo. Jučerašnji igrokaz na Gradskom sportskom centru dokaz je kako nas čeka još puno posla. Promjena statuta 2018. godine kojim su prilagođavani uvjeti natječaja i izrazito netransparentno raspisan natječaj od strane ravnatelja ukazivali su da se sprema još jedna dobro poznata politička kuhinja u već dobro poznatoj režiji. Iskreno smo vjerovali u transparentnost i poštenje, s najboljim namjerama za našu Makarsku. Tako ćemo i nastaviti – informirao je gradonačelnik Paunović na svojoj Facebook stranici.

Stjepan Zelić na Facebook stranici NL ‘Ajmo Makarska’ očitovao se o svojoj smjeni:

- S mjesta predsjednika Upravnog vijeća GSC Makarska, a po odluci gradonačelnika Zorana Paunovića, odlazim visoko uzdignute glave. Na javni natječaj za izbor ravnatelja GSC Makarska javila su se tri kandidata, među njima i aktualni ravnatelj Joško Kosović. Svi kandidati bili su dužni uz prijavu za posao dostaviti određenu dokumentaciju. Na sjednici je jednoglasno konstatirano, da jedan od kandidata ne ispunjava tražene uvjete iz natječaja, drugi kandidat ispunjava sve uvjete iz natječaja dok za trećeg smo se složili da je potrebna pravna potvrda od gradskog pravnika, što je ujedno bio i moj zahtjev (uvedeno i u samom zapisniku sjednice). Međutim odgovor, niti potvrdu nisam dobio. Kao predsjednik Upravnog vijeća GSC Makarska, snosim moralnu i pravnu odgovornost te smatram da nikako nisam postupao po igrokazima niti u nekoj ‘režiji’ nego po svojoj čistoj savjesti. Nema govora o „zakulisnim igrama“ na sjednici Upravnog vijeća, zapravo je odabralo najkvalitetniju osobu za ravnatelja, a da pritom nije bilo presudno je li ta osoba stranački podobna – ističe Stjepan Zelić.

 

J.M./arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh