PUTOPISAC TOMICA KRISTIĆ PROMOVIRAO KNJIGU U ORGANIZACIJI GRADSKE KNJIŽNICE MAKARSKA – ‘Putovanje u Međuzemlje’ od Hrvatske do Novog Zelanda je staza života koja me preobrazila’

PUTOPISAC TOMICA KRISTIĆ PROMOVIRAO KNJIGU U ORGANIZACIJI GRADSKE KNJIŽNICE MAKARSKA  – ‘Putovanje u Međuzemlje’ od Hrvatske do Novog Zelanda je staza života koja me preobrazila’
Gradska knjižnica Makarska, u okviru obilježavanja Dana grada Makarske, ugostila je Tomicu Kristića, svjetskog putnika, putopisca i avanturista koji je publici u dvorištu dvorane Arte predstavio knjigu ‘Putovanje u Međuzemlje: Udisaj slobode’.

Zaželjevši dobrodošlicu varaždinskom autoru i supruzi Lucy ravnateljica Gradske knjižnice Makarska Ana Duvnjak naglasila je da je ukoričeni putopis prvi dio trilogije koju je Kiristić napisao prešavši auto stopom, u nepune četiri godine, od Hrvatske do Novog Zelanda, 40 tisuća km, kroz 25 država i tri kontinenta.

Uvodno Kristić je naglasio da ga je putovanje itekako promijenilo, oslobodilo mnogih predrasuda. Sada putuje od grada do grada, prenosi iskustva, a ovom prigodom pohvalio je uređenost makarske Gradske knjižnice, fasciniran dvorištem s pogledom na zid zgrade obrastao bršljanom.

- Eksperimentalna putovanja bila su u Nizozemsku i Englesku, dovoljno da shvatim da imam volje, želje, odlučnosti za putovanje i promjenu koju donosi. Nakon nekoliko godina, 2015. dao sam otkaz na mjesto kino operatera i s deset tisuća kuna krenuo. Nisam zažalio, iza mene su zanimljivosti, usponi i padovi, upoznao sam sebe zahvaljujući novim saznanjima o povijesti i kulturi zemalja koje sam proputovao auto stopom. Najveće bogatstvo su ljudi koje sam susreo i upoznao, mnogi od njih otvorili su mi vrata svog doma i ugostili me.

Sva ta iskustva sadržana su u putopisnoj knjizi, čije je predstavljanje, kao i multimedijalno predavanje, prvi kulturni događaj u obilježavanju Dana grada Makarske.

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh