RAGBI SE VRATIO U MAKARSKU – Mladi igrali u Splitu, seniori na GSC-u

RAGBI SE VRATIO U MAKARSKU – Mladi igrali u Splitu, seniori na GSC-u
Na ovogodišnjem petom po redu memorijalnom turniru u mini ragbiju „Mihovil Radja“ nastupilo je rekordnih broj mladih ragbijašica i ragbijaša , njih preko 200. Igralo se na legendarnom Starom placu u Splitu, a pored domaće Nade još su nastupili Makarska rivijera, Sinj, Dubrovnik, Novi Zagreb, te Čelik iz Zenice i Ljubljana.  – Sve je bilo super, samo nas vrijeme nije baš poslužilo. Bilo je hladno i padala je kiša, djeca su bila zaigrana, bio im je gušt igrati. Nikad nije igralo ovoliko djece i baš smo zadovoljni- kazao je Luka Bjelanović, sportski direktor i jedan od trenera u RK Nadi. Mladi ragbijaši nadmetali su se u uzrastima 8, 10 i 12 godina, a igrali su i još mlađi, došli su iz Sinja i igrali su među sobom, izvan konkurencije. Djeca su jurcala na travnjaku, padali su i rušili jedni druge, povlačili i potezali se i završili blatnjavih dresova, ali i nasmijanih lica. Najbolji u uzrastu U-12 bio je Novi Zagreb, , U-10 Čelik, a u U-8 Sinj II. Prisutan je bio i element zabave, ali ni u takvom ozračju nitko ne voli gubiti, a svi koji su nastupili zaslužili su pohvale. Po završetku turnira nije izostalo ni treće poluvrijeme, a nastavilo se uz čevape, kolače i piće.

Poredak U-12

1. Novi Zagreb

2. Čelik

3. Sinj

4. Makarska rivijera

5. Nada

6. Ljubljana

7. Dubrovnik

Poredak U-10

1. Čelik

2. Novi Zagreb

3. Nada

4. Sinj

5. Dubrovnik

Poredak u-8

1. Sijn II

2. Nada

3. Čelik

4. Sinj

5. Makarska riviera

Nakon nekoliko godina stanke seniorska momčad Makarske riviere ponovo se uključila u natjecanje, nije to na nekadašnjoj razini, u ovoj sezoni igrat će u Drugoj ragbi ligi. U 1. kolu na GSC-u ugostili su Novi Zagreb koji je u Makarsku doputovao sa 15 igrača koliko ih je i potrebno za odigrati utakmicu. Za domaće je nastupilo nekoliko veterana i jedan broj mlađih igrača, no i u takvom sastavu upisali su pobjedu. Najbolji igrač susreta bio je povremeni reprezentativac Hrvatske Majić koji je postigao 15 zgoditaka.

Makarska rivijera – Novi Zagreb 38 : 19

Makarska rivijera: Ilijašević, Kurilj, Mrkoci 5, Mračević, Grozdanić, M. Marjančević, K. Marjančević, Majić 15, Rajčević, Svaguša 5, Kovačić 2, Lovrić, Mucić 7, Đokić, Puharić 4, Ivandić, Lalić.

Jakov Kovačević/IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh