EDUKACIJA KOMUNALNIH REDARA – Predavanja o zakonskim regulativama ali i postupanju s „teškim strankama”

EDUKACIJA KOMUNALNIH REDARA – Predavanja o zakonskim regulativama ali i postupanju s „teškim strankama”
Grad Makarska u suradnji s Udrugom gradova organizirao je predavanje za komunalne redare i gradske vijećnike. Predavanje za komunalne redare počelo je jutros u hotelu Osejava, a obuka gradskih vijećnika je na programu u četvrtak i petak.

-Nacionalna organizacija Udruga gradova provodi razno razne edukacije i organizira razna događanja pa tako i ovu obuku komunalnih redara. Jako nam je drago biti u Makarskoj gdje nismo prvi put. Sudionici obuke su komunalni redari iz cijele Dalmacije, a i šire, ali ne samo oni već i pročelnici, dakle osobe koje se bave komunalnom problematikom, problematikom gospodarenja otpadom ali i problematikom zaštite životinja i prirodnog okoliša u najširem smislu. Problem je dodatni što se normativa često mijenja tako da je potrebna konstantna edukacija.

Komunalni redari iz cijele Dalmacije i službenici gradskih uprava sudjeluju danas na predavanjima i vjerujem da će biti zanimljiva edukacija. Naši predavači su Koviljka Aščić iz pulske Eko Adrie,Sonja Polonijo, ispred Eko Murvice d.o.o.iz Crikvenice, i Goran Kauzlarić, konzultant i suradnik Udruge gradova, iz Zagreba koji ima zanimljivu temu- odnos s „teškim strankama”, zatim voditelj komunalnog redarstva iz Vodica i drugi koji će svojim iskustvom obogatiti edukaciju. Naravno, gospodin zaslužan za organizaciju ove edukacije Matko Lovreta, pročelnik Grada Makarska predavat će na temu Prekršajni zakon i postupanje komunalnog redarstva,istaknula je na početku ove trodnevne edukacije Nives Kopajtih Škrlec iz Udruge gradova za naš portal.

Obuka gradskih vijećnika održat će se u četvrtak 14. listopada od 15 do 19 sati te u petak od 9 do 12 -15 sati.

 

J.Glučina /Ivor

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh