TOMISLAVU SELAKU SU 42 GODINE I 50 PUTA JE DAO KRV – ‘ Imam višak transfferina potrebnog za liječenje djece s onkološkim oboljenjima’

TOMISLAVU SELAKU SU 42 GODINE I 50 PUTA JE DAO KRV – ‘ Imam višak transfferina potrebnog za liječenje djece s onkološkim oboljenjima’
Svi darivatelji krvi su ljudi velikoga srca, ali 42-godišnjem Tomislavu Selaku, narodna je, veliko je ‘ko’ kuća’.

S davanjem krvi kako bi pomogao spasiti živote počeo je prije pet godina, i već je zaokružio brojku na 50 davanja crvenog zlata, a za što mu je uručeno Priznanje makarskog Crvenog križa.

Uz osmijeh ovaj otac šestoro djece priča kako je sve počelo slučajno: – Vrlo često mi je tekla krv iz nosa, savjetovao sam se s liječnikom, napravi pretrage i utvrđeno mi je da imam povišen transfferin. Preporuka je bila davati krv, a ovaj sastojak u njoj, koristi se za liječenje djece s onkološkim oboljenjima. Presretan sam da s nečim čega imam viška mogu pomoći liječenju i ozdravljenju malih bolesnika – kaže Selak.

Tako svakog mjeseca je u jednoj od dvije akcije darivanja krvi. Ili redovitoj ili ‘svojoj’. Nakupila se tako zlatna brojka, a veliko srce ne vidi kraj i zbog toga je sretan. U ovoj kategoriji je još jedan mlađi Makaranin Saša Vujčić, a njihovoj plemenitosti i humanosti samo je nebo granica.

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh