ZAVRŠENA 18. LIKOVNA KOLONIJA U ORGANIZACIJI GALERIJE GOJAK- Umjetnici za rođendan gradu darovali više od 20 slika nastalih upravo ovdje s motivima ljepota Makarske

ZAVRŠENA 18. LIKOVNA KOLONIJA U ORGANIZACIJI GALERIJE GOJAK- Umjetnici za rođendan gradu darovali više od 20 slika nastalih upravo ovdje s motivima ljepota Makarske
Na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji koju je povodom Dana grada Makarske organizirala Gradska galerija Antun Gojak, sudjelovalo je jedanaest umjetnika iz Hrvatske i BiH. Slikali su dva dana vedute inspirirane ljepotama Makarske. Prvog dana u Gradskoj galeriji, a na sam rođendan grada svojim stvaralaštvom su uljepšali svečanost. Svečarskoj atmosferi održavanja 18. Likovne kolonije, pridonijele su klape Marineta za Dan grada i klapa Srdela.

Na 18. Likovnoj koloniji sudjelovali su slikari; Ana Filipović Utovac iz Metkovića, Tomislav Zovko iz Širokog Brijega, Željko Koren iz Mostara, Antea Ratković i Lili Gluić iz Splita, Pero Radović iz Sinja, iz Šibenika Neven Jakovljević, Katarina Urem, Zdenka Bilušić, Elvedin Hrustanović Šehić i Almir Šehić iz prijateljskog grada Travnika.

 - Gradskoj galeriji na dar, ovi umjetnici su ostavili više od dvadeset umjetničkih slika nastalih ovdje upravo za Dan grada s motivima njegovih ljepota – kazao nam je Josip Karamatić, ravnatelj Gradske galerije “Antun Gojak”, koji je zajedno s muzejskim pedagogom Tonijem Bilićem zaslužan za iznimnu organizaciji koju su nam redom hvalili slikari dodavši kako je to razlog više što se žele vratiti na koloniju u Makarsku i do godine.

J.Glučina /foto IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh