U VELIKOM BRDU OBILJEŽENA 30. OBLJETNICA POGIBIJE MATE VLADIĆA – Cvijeće, svijeće i molitva pred Spomenikom prvog poginulog dragovoljca ZNG-a Makarskog primorja u Domovinskom ratu

U VELIKOM BRDU OBILJEŽENA 30. OBLJETNICA POGIBIJE MATE VLADIĆA – Cvijeće, svijeće i molitva pred Spomenikom prvog poginulog dragovoljca ZNG-a Makarskog primorja u Domovinskom ratu
- Prošlo je dugih trideset godina od kada je na Južnom bojištu poginuo hrvatski dragovoljac Mate Vladić, a nama se čini kao da je bilo jučer. Obitelj Vladić dala je veliki doprinos Domovinskom ratu. Ivo (Pinto) Vladić, Matin brat, je prvi ranjeni hrvatski branitelj u Domovinskom ratu s Makarskog primorja. Zato, ova obitelj zaslužuje najveće poštovanje, svaku pažnju i razumijevanje. Naša Udruga zahvalila je prijedlogom, što je makarsko Gradsko vijeće i usvojilo, da glavna velobrdska ulica nosi ime Mate Vladića. Prije četiri godine podignut je Spomenik njemu u čast – istaknuo je Stipe Kotarac, predsjednik Udruge 156. brigade Hrvatske vojske koja je organizirala obilježavanje 30. obljetnice pogibije Mate Vladića.

Trenutak sjećanja na prvog hrvatskog dragovoljca koji je život dao za jedinu mu Hrvatsku okupio je u Velikom Brdu veliki broj suboraca.

Vijence su na Spomenik Mati Vladiću položili obitelj, Udruga 156. brigade Hrvatske vojske, udruge proizašle iz Domovinskog rata, gradonačelnik Zoran Paunović i zamjenica gradonačelnika Antonia Radić Brkan, predstavnici mjesta Velikog Brda, a svijeće su upalili Ante Urlić, prvi zapovjednik 156. brigade HV, suborci i mještani Velikog Brda.

Svi su se u tišini poklonili Matinoj žrtvi, svim hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Božju riječ molio je fra Ante Bilić, i poručio: -  Krv hrvatskih branitelja i hrvatskih mučenika prolivena u Domovinskom ratu je sjeme novih, čestitih i poštenih Hrvata.

Jasna Morović/IvoR

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh