Gradi se pristupna cesta od D8 za zgrade stanova POS-a

U tijeku su radovi na preprojektiranju i gradnji buduće pristupne ceste s magistrale do  zgrada sa stanovima POS-a. Izvođač Cestar Split je na terenu već tri tjedna, a rok za završetak radova od ulaska u gradilište je 45 dana. Voditelj gradilišta, dipl.ing građ. Zoran Pogorelić, kaže kako će se taj rok ispoštovati ukoliko dozvole vremenske prilike, unatoč tomu što je bilo određenih problema i nužnosti preprojektiranja ceste zbog nepoznatih postojećih instalacija komunalne infrastrukture na ovom terenu.

-Za neke se instalacije znalo da postoje, a neke su bile ucrtane na sasvim drugim dubinama. Izvršili smo probne iskope i sada su u tijeku preprojektiranja. Istodobno dok se radi preprojekt radi se i na gradnji nove trase. Naime, treba se do propisane visine uskladiti razina ceste zbog decidirano određenih propisa na kojim dubinama se postavljaju kablovi struje, vodovodne i  kanalizacijske cijevi i slično. Sada je sve to usuglašeno, preprojekt se radi i neće zbog ceste kasniti, kazao nam je Zoran Pogorelić kojeg smo zatekli na terenu.

Sada se radi na trasi prometnice A1. Tu se krenulo i sa zidom do čije visine će u konačnici biti razina pristupne ceste. Prema riječima inženjera Pogorelića najveći problemi su na cesti radno nazvanoj A2, a koja se nalazi sjeverno od zgrada POS-a. Do visine već izgrađenog dijela zida nakon polaganja instalacija sve će se nasuti i prema planiranoj korekciji pristupna cesta ispraviti, te postojeća krivina ublažiti prema državnoj prometnici D8. Tako, što se tiče gradnje pristupne ceste, ne bi trebao biti problema i prolongiranja roka useljenja, koji je, podsjetimo, već dva puta prolongiran za konac ove godine. Nadati se da će APN završiti do tada gradnju i ispuniti obećanje dano stanarima koji s nestrpljenjem očekuju useljenje.

Piše i foto Janja Glučina 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh