Kakva je budućnost makarske „rupe“: I dogodine parkiranje, ali više ne gratis

 

Iskopana golema rupa na istočnonm dijelu grada Makarske prije gotovo desetljeće i pol, prvotno planirana za gradnju športske dvorane i danas je ostao prazan prostor bez   dugoročnije namjene i drugačijeg naziva. Ostao je isti naziv za tu lokaciju premda je golema rupa davno zatrpana, svi i dalje taj prostor nazivaju rupa i iz godine u godinu pitaju se kakva je budućnost toga prostora. Rupa koja nije rupa! Premda se u rupu još 2000., za gradonačelnikovanja Velimira Vidaka položio kamen temeljac za športsku dvoranu, njezina gradnja tu nikada nije ni započeta. Dvorana je izgrađena, ali na drugoj lokaciji. Rupa je ostala. Pa da ne zjapi baš tako prazna, nakon  više godina, za mandata gradonačelnika Siniše Srzića i dogradonačelnika Ante Novaka zatrpana je gromadama kamena, nasuta je i poravnana.Tako je nekadašnja rupa postala zgodno mjesto i za parkiranje. Zadnjih godina tu su se mogli parkirati svi od osobnih vozila do autobusa i to gratis. Što dalje?

-I dalje će to biti parking, ali će se od sljedeće sezone naplaćivati, kazao nam je makarski gradonačelnik Tonči Bilić. Dakle, rupa i dalje ostaje samo u nazivu, a u naravi parking. Možda pak i u budućnosti ostane parking izgrade li se  suvremene garaže na kojima bi se gradila školska športska dvorana. Bilo kako bilo, jedno je sigurno, parking ili što drugo, rupa ostaje naziv za ovaj prostor sigurno, kažu sugrađani.

U budućnosti garaže i školska sportska dvorana

Ima li dugoročnih planova, što se tu u budućnosti namjerava graditi? -Za sada ništa jer nije financijska situacija pogodna za gradnju. Nema za to sada novaca. Do boljih vremena i dalje ovdje ostaje parkiralište koje će se tijekom turističke sezone i naplaćivati. Osobno držim kako bi na prostoru „rupe“ najprikladnije bilo planirati gradnju garaža, a iznad garaža školsku sportsku dvoranu, kaže gradonačelnik Bilić.

Piše i foto Janja Glučina  

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh