Počela likovna kolonija Makarska 2013: Slikari nadahnuće crpe pod svodovima Galerije Gojak

Poznato je da je Makarska izvor umjetničkim nadahnućima, a to će danas i sutra potvrditi slikari koji stvaraju na likovnoj koloniji Makarska 2013., likovnom događaju koji ove godine slavi jubilej. Tradicionalnu priredbu po deseti put su u okviru proslave Dana grada Makarske organizirali Gradska Galerija Antuna Gojaka i pokrovitelj Grad Makarska.

Umjetnici su s radom počeli jutros, a nedjelju će se slikarima, gostima Makarske, pridružiti i zainteresirani domaći slikari-članovi Makarske udruge likovnih umjetnika (MULU). Kolonija će biti zatvorena u nedjelju u 18 sati u Gradskoj galeriji Antun Gojak, uz zahvalu umjetnicima-sudionicima Kolonije i prigodnu izložbu radova, nastalih na koloniji, a tema je Makarska, koja će biti postavljena u predvorju Stare škole.

Sudionici desete Likovne kolonije Makarska 2013. su: Morena Brnčić, ak.slikarica (Rijeka), Sunčica Travaš (Zagreb), Vlasta Tolić, ak.slikarica (Zagreb), Ernesto Markota, ak.slikar (BiH), Hrvoje Roguljić, ak.slikar (Split), Zdenka Bilušić, ak.slikarica (Šibenik), Antonija Modrušan, ak.slikarica (Šibenik), Ankica Ribarević, ak.slikarica(Rab), Maja Pejčinović, ak.slikarica (Rijeka), Tamara Grbavac, ak.slikarica (BiH).

Josip Karamatić, ravnatelj Galerije Gojak ističe kako je likovnu koloniju u Makarskoj 2004. utemeljila Ivana Kokić, bivša ravnateljica Galerije Gojak, a ideju prepoznao Grad Makarska. Kroz devet dosadašnjih godina kroz koloniju je prošlo osamdeseta slikara, ali i nekoliko kipara budući su i oni par godina imali pozivnicu. Likovna kolonija u našem gradu je lijepa tradicija jer je upisala Makarsku na kartu slikarskih priredbi, a ujedno nastali radovi iz godine u godinu obogaćuju fundus Galerije Gojak, naglašava Karamatić.

Piše Jasna Morović      Foto IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh