Dalmatinska liga: Atletičari Sv. Marka bogatiji za osam medalja

U Splitu na stadionu Park mladeži otvorena je nova atletska sezona. Na prvom kolu dalmatinske lige sudjelovalo je preko 250 mladih atletičara iz Dalmacije i Hercegovine. Nastupili su mladi atletičari iz klubova: Ask Split, Hajduk Split, Benkovac, Dubrovnik, Čitluk, Start Zadar, Marjan Split, Olimpionik Zadar, Omiš-Omiš, Rogovo-Sv Filip i Jakov.

Za AK Sveti Marko nastupilo je 8 mladih atletičara i vratilo se kući sa 7 pojedinačnih i jednom štafetnom medaljom, i to 6 zlatnih i 2 srebrna i štafetnim brončanim odličjem. Zahvaljujući njima AK Sveti Marko je zauzeo 4. mjesto u klupskom natjecanju.

Najtrofejniji makarski atletičar bio je Duje Čondić koji je osvojio dvije zlatne medalje u disciplinama 60 metara i bacanje vortexa u konkurenciji 2006. godišta, Vanja Turić osvojio je također dvije medalje: zlatnu u skoku udalj i srebrenu na utrci na 60 metara u konkurenciji 2003. godišta ,Ana Mileta u utrci na 50 metara s preponama osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji limačica 2006. godišta,Vito Turić u konkurenciji 2005. godišta osvojio je zlatnu medalju na utrci na 100 metara te 6. mjesto u skoku udalj u konkurenciji 2005. godišta, Marina Lalić osvojila je srebrenu medalju u utrci na 150 metara za limačice 2004. godišta, Marko Mileta u finalnoj u trci na 50 metara za limače 2007. godišta osvojio je 5. mjesto, Anda Lalić u finalnoj u trci na 60 metara za limačice 2006. godišta zauzela je 4. mjesto, te Domina Drapić zauzela je dva 7. mjesta u skoku udalj te utrci na 60 metara. Štafeta za limače u sastavu Mileta, Čondić, Turić, Turić osvojila je brončanu medalju, dok su limačice u sastavu Lalić, Mileta, Drapić, Lalić zauzela 6. mjesto. Mlade atletičare i atletičarke predvodili su trenerica Larisa Sereda i trener Stjepko Vodanović.

 

J.M.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh