8. Tribute to Dado Slivar – Prijatelji na bini i ispred nje glazbom dozvali makarskog Sinatru

 Svirka i pjesma dvadesetak makarskih glazbenika u pet bendova ispred Mletačke česme 27. srpnja znak je da Dado Slivar, čovjek koji je živio glazbu, posebno jazz, iako je prerano preminuo prije osam godina, itekako živi među prijateljima. Svi oni, unatoč tome što se Tribute to Dado Slivar događa na tužnu obljetnicu, svoje uspomene bude svirajući od rocka do jazza, i to strasno, kako je makarski Sinatra jedino znao. Ovaj veličanstven događaj, uz makarsku publiku, svake godine sve više privlači poklonike dobrih vibracija.

Dade Slivara, glazbenika kojemu je jazz bio život, do prije osam godina bila je puna Makarska. Njegovi prijatelji tada su odlučili da 27. srpnja, tužni dan kad su se zbog prerane smrti od njega zauvijek rastali, pretvore u večer kojom će svake godine svirkom i pjesmom dozvati sjećanje na Dadu. Učinjeno je to i u ovogodišnjem Makarskom ljetu.

Dadova majka: Hvala svima!

Pred Mletačkom česmom prvo su potekle riječi zahvale Dadove majke Sovjetke, a koje je pročitao Dražen Kuzmanić. -Hvala svima koji su mom Dadi pomogli da živi svoj glazbeni san, posebno Draženu Bogdanoviću, hvala svima koji su večeras tu radi uspomene na njega. Tužno majčino srce svoju tugu i ponos pretočilo je u pjesmu, a jedan stih glasi – On vas sluša i voli!

Nizale su se jazz i rock pjesme, poneki pop, ali očito je bilo da su svi to činili s puno strasti jer Dado je jedino na taj način znao svirati, pjevati, skladati.

Dražen Bogdanović: Plijenio je talentom i vedrinom!

-Dado je bio glazbenik nevjerojatnog, rijetko viđenog, talenta, iako samouk, na bubnjevima mu nije bilo premca, a jednako tako gitara ili bas-gitara pretvarali su ga u pravog virtuoza, uspomene su poznatog makarskog i hrvatskog saksofonista Dražena Bogdanovića. –Jedino s njim sam u Makarskoj u svirci nalazio poveznicu, iskreno će. -Dado je volio najviše svirati jazz, a kada se k tome doda njegov glas – zvonki bariton, takve izvedbe nikoga nisu ostavljale ravnodušnim, bio je makarski Sinatra, kaže Dražen, prisjećajući se kako je Dado u svijet glazbe zakoračio kao srednjoškolac, a njegov ‘glazbeni tač’ bio je prepoznatljiv u makarskim bendovima.

Nastupili su

Na 8. Tribute to Dado Slivar nastupili su bendovi: Taras Bulja s gostom Šimom Glavina, Vito, Ćičo, Nino, zatim Natural u kojem je pjevački briljirao Alen Nola, All star bend (Albert Josipović, Stipan Popović, Dražen Bogdanović, Branko Vuković, Velimir Gaće), setre Klaudija Vujčić i Branka Mrčela, Marče&Friend acoustic.

  • piše Jasna Morović
  • foto Željko Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh