Ljetni noćni turniri na bućalištu u Gornjim Brelima

Bućalište popularno nazvano „Nou camp“ u zaseoku Škrabići u Gornjim Brelima tijekom ovog ljeta mjesto je svakodnevnog okupljanja balotaša iz Brela, Gornjih Brela,Slimena i Baške Vode.

Sredstvima općine Brela i dobrovoljnim radom domaćih balotaša već ograđeni  teren je nasut nulom i nabijen, postavljena su dva jaka reflektora, prije svake utakmice teren se poškropi vodom tako da su stvoreni idealni uvjeti za igru. Za piće po popularnim cijenama se brine konobar Miro i nema da nešto nedostaje od domaće orahovice preko vina, jamničinog limeta kiwano, sokova, običnog i Jadler piva, a može se kod Roka naručiti sendvič i miješano meso.

Ima tu i amatera i profesionalnih balotaša. Kad je tu Baškovođanin Matejas Josipović, Toni i otac mu Vjeko Škrabić, a da ne zaboravimo i druge načelnike, Dejana, Zorana, Zvonka, Neka, Anđelka,  profesora, Stipicu, Lozu, Duška, Antu Dušanova i još nekolicinu drugih, nekoliko puta smo susreli i Niku Kovača, bivšeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, atmosfera uzavre pa proradi i kladionica. Sve su to mahom oženjeni ljudi srednjih godina koji su ovih ljetnih večeri našli sebi zabavu. S obzirom da se, i radnim danom i praznikom, na igralištu okupi i do tridesetak igrača i isto toliko navijača, ekipe obično broje po četiri igrača i igra se turnirski po kup sistemu – jedna partija – pobjednici idu dalje. Utakmice se igraju u noćnim satima i počinju oko 22 sata, a završavaju oko 3-4 sata ujutro. Pored igrališta su i dva betonska stola s klupama gdje se uz piće, dok se čeka partija balota, odigra partija trešeta i briškule (obično utroje).

  • Piše i foto Milan Babić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh