Gračani ponovno treći

Mlađi kadeti Gradca treći na 11. turniru „Dugi Rat CRO 2012.“

Mladi vaterpolisti Gradca u mlađem kadetskom uzrastu, predvođeni Ivanom Pekom, osvojili su treće mjesto i ponovili prošlogodišnji rezultat kadetske ekipe.

Na 11. tradicionalnom turniru „Dugi Rat 2012.“, nastupili su osim Gračana domaći Korenat, Omiš, te mađarski Kaposvar. Upravo protiv mađarske ekipe Kaposvara iz istoimenog grada, po mnogima označene utakmice kao „finale prije finala“, mladi i nadareni igrači i igračice hrvatskog trečeligaša Gradca, izgubili su od ipak spremnije, kako plivački, tako i uigranije ekipe mađarskog prvoligaša s rezultatom 11:15.

 U borbi za treće mjesto Gradac je bio bolji od Omiša s rezultatom 11:6, te je tom pobjedom došao do vrijednog pokala, kojega je u ime organizatora VK „Korenat“ iz ruku tajnika Stipe Kadića, primila Anđela Sinković, igračica gračke ekipe. Preostali rezultati turnira: polufinale: Korenat-Omiš 7:2, finale: Korenat-Kaposvar 16:2. Tri prvoplasirane ekipe dobile su pokale u trajno vlasništvo, baš kao i najbolji pojedinci, dok je Trofej za fair play posve zasluženo pripao ekipi iz grada na ušću Cetine. Za najboljeg igrača proglašena je posebno nadahnuta  mađarska igračica Hanna Dobos, najbolji strijelac je Botond Nemeth (Kaposvar), dok je najbolji vratar Lovre Banović (Korenat). Gračani su prikazali dobre igre, s čak četiri igračice u sastavu, što je ponovno donijelo posebnu atrakciju utakmica na turniru, jer su igračice imali još i klubovi Korenat, odnosno Kaposvar.

 Za VK „Gradac“, pod vodstvom trenera prof. Milana Brišša, igrali su: Michal Valent, Ivan Peko 12, Elma Šakić, Kristijan Suvajac, Kristian Cszemy 1, Alen Bartulović 1, Lovre Radić 2, Katja Sučić, Dario Korljan 1, Ali Šehović 3, Anđela Sinković, Adam Pištura, Tereza Bercerova 1.

  •  Piše i snimio Darko Šutić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh