OŠ Stjepana Ivičevića jedina s nastavom počinje 10. rujna?

Školsko zvono označit će početak nastave u svim osnovnim i srednjim školama na Primorju, a OŠ Stjepana Ivičevića čeka odgovor Ministarstva. Inače, ove godine od Brela do Gradca ima 2304 učenika u osnovnim školama, Glazbenu školu pohađat će 335, a u dvije srednje je 941 učenik.

Nekoliko dana prije početka nove školske godine nastava 3. rujna sigurno počinje u osnovnim školama o. Petra Perice u Makarskoj, u Brelima, Baškoj Vodi, Tučepima, Podgori, Gradcu, Glazbenoj školi Makarska, Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića te Srednjoj strukovnoj školi Makarska.

Jedino je odgodu početka zatražila OŠ Stjepana Ivičevića, i to zbog građevinskih radova kojima se uređuje prilaz zgradi, doznajemo od Marine Jurasović, više upravne referentice za prosvjetu Ureda državne uprave (Ispostava Makarska). Ističe kako je zahtjev opravdan, Ispostava ga je podržala, i čeka se ova dva dana suglasnost Ministarstva koje je nadležno za odobrenje odgode početka nastave za 10. rujna.

Na Primorju 215 prvaša

Inače, ove godine u školske klupe u sedam osnovnih škola na Makarskom primorju prvi put će sjesti 215 prvaša. U Brelima je ukupno 129 osnovaca, u Baškoj Vodi 186, u OŠ Stjepana Ivičevića 724, u OŠ o. Petra Perice 536, u Tučepima 174, u OŠ don Mihovila Pavlinovića 131 te u OŠ Gradac 154 učenika.

Glazbenu školu Makarska, u programu osnovne škole pohađat će 186 učenika,  u područnim odjeljenjima u Baškoj Vodi je 49 učenika, u Vrgorcu 42 te u Područnom odjeljenju Drvenik-Brist 14 učenika. U Srednjoj glazbenoj školi su 44 učenika. Sveukupno, programe Škole pohađa 335 učenika 2012. / 2013. školske godine.

Školsko zvono 3. rujna označit će početak nastave za 569 učenika Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, a njih 128 učenici su prvih razreda. U Strukovnoj školi Makarska u prvim razredima je 128 učenika, a ukupno je pohađaju 372 učenika.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh