Anto Čović darovao klima uređaj makarskom Klubu darovatelja krvi

Prostorija Kluba darovatelja krvi Makarskog primorja u Domu zdravlja uređena je i postavljen je klima uređaj koji je donirao Anto Čović, vlasnik Iskopa Čović.

Na donaciji su se 31. kolovoza zahvalili, inače višestrukom darovatelju krvi, i uručili Zahvalnicu Lenjin Puharić, ravnatelj makarskog Crvenog križa i predsjednica Ana Nikolac.

Najbolji Klub u Hrvatskoj

Naime, makarski Klub DDK, a po broju stanovnika najveći u Hrvatskoj, prostorije koristi već desetak godina. Do sada je boravak u njima bio prilično neuvjetan, posebno za vruća vremena, stoga će klima uređaj olakšati provođenje akcija davanja krvi.

Ljetno vrijeme djelatnici makarskog Crvenog križa iskoristili su za pituravanje i manje popravke prostorije Kluba, tako da je prostor primjeren značaju akcije koja se u njemu odvija. Valja podsjetiti kako su darovatelji krvi s Primorja 2011. dali 600-tinjak bočica krvi, 20 posto više nego godinu prije, a Klub je bogatiji za dvadesetak novih članova.

Nikolac i Puharić ističu kako je Crvenom križu dobrodošla svaka financijska i materijalna donacija, i nadaju se kako će Čovićev primjer potaknuti i druge na veliko srce.

Novih 30 doza krvi

U novouređenoj prostoriji održana je i kolovoška akcija darivanja krvi. Prikupljeno je 30 bočica, a krv su dali  Josip Škrabić, Tonći Visković, Milenko Ćelić, Dalibor Skender, Marin Kosović, Josip Visković, Borislav Šulenta, Pero Matijašević, Ivan Montana, Miše Jurišić, Fanica Brkušić, Gojan Begović, Denis Karin, Stipe Mađor Božiković, Josip Čović, Goran Čović, Renato Perić, Anita Roso, Neven Vranješ, Josip Čović, Jablan Pešić, Dražen Ravlić, Mario Prgomet, Marin Šestić, Marko Visković, Marko Ćošković, Nikša Gojak, Spomenka Tokić, Radoslav Jurić i Robin Maras.

Anto Čović:Velika je čast pomoći nekome!

Već 15 godina  49-godišnji Anto Čović je član Kluba darovatelja krvi s Makarskog primorja. Otac je troje djece i ponosan je što može na taj način spasiti tuđi život. Na donaciju klime potaknut je u trenutku kad je pristupio akciji, a uvjeti u prostoriji, zbog vrućine, bili su teško podnošljivi. Kaže:Meni su drugi platili poslove koje sam obavio, zašto ne bih ja pomogao Klubu koliko mogu. Za mene je veliki dan kada mogu doći i dati krv, znači zdrav sam, a k tome radim humani čin!

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh