Ulaganja u makarske osnovne škole: Novi kabineti, otvori, dvorana…

Tijekom ovog mjeseca u tri makarske osnovne škole uredit će se i opremiti školski prostori. Sredstva je osigurala Vlada Republike Hrvatske za investicijska i kapitalna ulaganja u školstvo. Odlukom Vlade o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje bilančnih prava za financiranje minimalnog financijskog standarda javnih potreba osnovnog školstva u 2015. u tri makarske osnovne škole ukupno će se utrošiti oko 800.000 kn za kapitalna i investicijska ulaganja.

-Planom investicijskog održavanja za sve tri škole bit će ukupno utrošeno 228.373 kn i za kapitalna ulaganja 574.185,00 kn – kazala je Marina Andačić Krivić, savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i šport u Odjelu za društvene djelatnosti.

Osnovna škola oca Petra Perice dobila je 120.000 kn Planom kapitalnih ulaganja u 2015. Uložit će ih za nabavu naslova lektire, didaktički materijal, školske ploče, informatizaciju učionica kao i uređenje pojedinih učionica.

U Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića zahvaljujući decentraliziranim sredstvima u iznosu od 280.000 kn za kapitalna ulaganja očekuje se do početka nastave više zahvata. Konačno će i ova škola dobiti tri uređena i opremljena kabineta i to: fizike, kemije i biologije sa svim nastavnim pomagalima za praktični dio nastave predviđen nastavnim planom i programom. Za Osnovnu glazbenu školu Makarska planirano je 174.00 kn za kapitalna ulaganja.

Ovim iznosima valja dodati i sredstva namijenjena za investicijska održavanje za što će OŠ oca Petra Perice dobiti još 120.000 kn, OŠ Stjepana Ivičevića 64.000 kn i Osnovna glazbena škola Makarska 44.373. kn

U OŠ oca Petra Perice 120. 000 kn za investicijsko održavanje utrošit će se za nabavu i ugradnju ulaznih vrata i prozora u tri prostorije kao i za izmjene sanitarnih i rasvjetnih tijela, te bojenje učionica. Osnovna škola Stjepana Ivičevića 64.000 tisuće kn utrošit će u renoviranje kabineta i adaptiranje učionica u kojima će se opremiti kabineti, te za tekuće održavanje zgrade i uređaja.

Osnovna Glazbena škola Makarska za bojenje zidova, drvenih otvora i ograda uložit će 44.373 kn investicijskih sredstava. Uz onih 174.000 kn kapitalnih sredstava za četvrtu fazu uređenja multifunkcionalne dvorane.

J.Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh