Garbin ugostio Mostarske kiše: Kada dalmatinska pisma otvori vrata ljubavi, snovima…

Garbin ugostio Mostarske kiše: Kada dalmatinska pisma otvori vrata ljubavi, snovima…
Makarsko kulturno ljeto doslovno je sinoć obilježila kiša, kao osvježenje i kroz pjesmu. Iako se olovno nebo u sumrak otvorilo, i činilo se, onemogućit će najavljeni program na Kačićevu trgu, pjesma je dozvala lijepu noć, a Mletačku česmu ispunila je publika željna kroz pjesmu doživjeti Makarsku.

Klapa Garbin otvorila je vrata zboru Mostarske kiše, i tako su se u zagrljaju našli tradicionalna dalmatinska pisma i mostarske note o ljubavi, snovima. Do gostovanja mostarskih umjetnika u Makarskoj došlo je na inicijativu voditeljice Garbina Anke Ilijašević, apsolventice na Muzičkoj akademiji u Mostaru, koja je zaželjela da zbor koji je pronio ime rodnog grada diljem svijeta uljepša Makarsko kulturno ljeto.

Publika u svojim šezdesetim godinama rado se prisjetila popularnih Mostarskih kiša osnovanih 1974., i njihovih veličanstvenih koncerata. Ova postava Mostarskih kiša djeluje od 1997. godine, s umjetničkom voditeljicom Amrom Dugalić, zaslužnom za oživljavanje mostarske zborske legende, pa tako Emina osim u stihovima Alekse Šantića hrani dušu poklonika sevdaha na brojnim gostovanjima Mostarskih kiša.

 

 

 

 

 

 

J. Morović / IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh