Ivo Mravičić doktorirao u Njemačkoj

Turističko pravo Republike Hrvatske

Ivo Mravičić, diplomirani pravnik, direktor Ureda TZ Općine Tučepi, odnedavno nosi titulu doktora znanosti. U Njemačkoj je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rostocku 30. siječnja uspješno obranio doktorsku disertaciju na temu “Turističko pravo Republike Hrvatske”.  Njegov doktorski rad u dogovoru s izdavačkom kućom iz Hamburga bit će objavljen u Njemačkoj tijekom svibnja i zasigurno će biti traženo štivo za promišljanja o pravnim okvirima turizma i ugostiteljstva

Doktorski je rad Mravičić branio pred povjerenstvom u sastavu: prof. dr. Klaus Tonner, mentor i vodeći europski stručnjak iz područja turističkog prava, te prof. dr. Wolfgang Marz i prof. dr. Markus Rehrberg.

 Disertacija se bavi pravnim odnosima gosta i hotelijera, gosta i restoratera, putnika i organizatora putovanja te posebno pravnom zaštitom hrvatskih hotelijera u ugovornim odnosima s organizatorima putovanja. U radu su obuhvaćene i međunarodne konvencije kao i aktualne smjernice EU.

-S obzirom da je disertacija od strane povjerenstva dobila preporuku za objavljivanje, u dogovoru s izdavačkom kućom „Dr. Kovač“ iz Hamburga knjiga će biti na njemačkom tržištu početkom svibnja. Uz moj magistarski rad na temu “Putnička agencija i ugovori s hotelijerom” ovom disertacijom zaokružio sam područje prava u turizmu – ponosno će Ivo Mravičić.

 Uvjeren je kako će i ova knjiga na poseban način pridonijeti promociji hrvatskog turizma te odgovoriti na upit u kojoj mjeri pravna zaštita gosta u Republici Hrvatskoj može doprinijeti konkurentnosti hrvatskoga turističkog proizvoda na stranom tržištu.

Ivu Mravičića na Makarskom primorju većina poznaje kao direktora ureda TZ Općine Tučepi (od 1995.). Rođen je 1958. u Makarskoj gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, a potom u Splitu završava pravni fakultet ’82., gdje je na poslijediplomskom znanstvenom studiju Pravo mora ’92. obranio magistarski rad na temu “Putnička agencija i ugovori s hotelom”.

Svoje  znanje  pravne struke od početka je vezao za kraj u kojem se rodio  i za gospodarstvo od kojeg se ovdje živi što potvrđuju i teme njegova magistarskog rada i doktorata.

Usavršavao se na Pravnom fakultetu u Rostocku. Nositelj je predmeta Turističko pravo na Ekonomskom fakultetu u Splitu te gost predavač na Ekonomskom fakultetu u njemačkom Kemptrenu.

 

  • Piše Janja Glučina
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh