Pomoć u kući za stare i nemoćne ponovno u Makarskoj od 10. lipnja

Crveni križ Makarska, uz suradnju HZZ-a (Hrvatskog zavoda za zapošljavanje), ponovno pokreće program Pomoć u kući za stare i nemoćne na području grada Makarske.

Program je započeo jučer, stoga iz makarskog Crvenog križa mole sve one koji su u potrebi ovog tipa pomoći tj. geronto-domaćinskih poslova (pomoć u kupnji namirnica,  čišćenje i održavanje životnog prostora…) da se jave u Crveni križ radi evidencije i uključenja u program.

-Primarno pravo na ovaj tip pomoći imaju svi oni koji zbog starosti, invaliditeta ili drugih težih trajnih promjena u zdravstvenom stanju, ne mogu same, niti uz pomoć članova svoje obitelji, brinuti o osnovnim životnim potrebama, pa im je prijeko potrebna pomoć druge osobe u njihovoj kući – pojašnjava nam voditelj programa Gloryan Grabner, te dodaje kako će služba prvo ići prema prošlogodišnjim korisnicima, a onda će postupno uključivati i nove. Preporučuje svima da što prije iskažu svoju potrebu, jer su tada i veće šanse za dobivanje ove vrste pomoći od Crvenog križa Makarske.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh